Amb covid19 o sense, fora l'exèrcit de Catalunya!
Arran de l'emergència del coronavirus en algunes ciutats catalanes, l'exèrcit espanyol fa tasques de desinfecció o muntant hospitals de campanya.
Són ajuntaments de Comuns i el PSC, que en el seu dia van fer bandera del pacifisme i l'antimilitarisme i ara fan propaganda barata de l'exèrcit: "tota ajuda és bona, vingui, d'on vingui".  S'han venut l'ànima al diable.
Quina poca memòria. En els darrers anys l'exèrcit espanyol ha deixat un rastre de milers i milers d'assassinats, i avui en dia, encara hi ha militars franquistes i feixistes.
Però la qüestió és una altra. Si hi ha militars fent de personal civil evidència que falten professionals i sobren militars. A Catalunya el voluntariat té una gran vitalitat. Unes 670.000 persones, més gran de 16 anys, fa accions d'aquesta mena, i ara aquesta xifra es pot doblar o triplicar a causa de la solidaritat intrínseca del nostre poble. Amb la força de la gent, no ens calen militars.
Portem anys d'intervenció econòmica i retallades pressupostàries, d'espoli i dèficit fiscal, de limitacions de competències i sentències del Tribunal Constitucional. I ara, ens envien militars com a salvació?
Art. 8 de la Constitución española:  “Las Fuerzas Armadas, tienen como misión garantizar la soberanía e independencia de España, defender su integridad territorial y el ordenamiento constitucional.”
La solidaritat d'avui, serà la repressió de demà.

Entrades populars d'aquest blog

PERQUÈ RÚSSIA HA ATACAT UCRAÏNA?

I les víctimes dels que van matar els rojos??

4 de juliol de 1994