Em vull independitzar d’EspanyaEl motiu principal és que no em sento ni estimat ni respectat. 

L’estat espanyol ens perjudica voluntària i deliberadament. Tot l’engranatge de l’estat: govern (PSOE i PP), jutges, fiscals i funcionaris. La majoria de decisions de l’Estat els darrers anys en inversions, infraestructures, impostos, gestió de l’energia i de l’aigua, justícia, respecte per l’autonomia i el govern de Catalunya, etc., s’han fet amb la voluntat de perjudicar-nos. 

La majoria d’espanyols no ens estima. PSOE i PP són majoria, perquè la majoria ho vol. I què fan PSOE i PP amb Catalunya i el poble català? Imposicions, amenaces, coaccions, insults, menyspreus...Els espanyols legitimen aquestes polítiques donant cada 4 anys la majoria a PSOE i PP. 

Encara hi ha gent multada per dirigir-se en català a un funcionari. Si el català fos una llengua estimada i els espanyols la sentissin com a seva, s’ensenyaria a tota Espanya i es fomentaria i divulgaria. Però la llengua catalana és perseguida, humiliada, reprimida i boicotejada. 

Espanya no és un país democràtic. Vull decidir el meu futur amb un referèndum. No hi ha acció més justa i més noble que votar. No permetre votar és de governs totalitaris. I jo vull viure en democràcia. 

I finalment: la independència és una oportunitat per construir un nou país, una nova República, una nova societat, més justa, més pròspera, més solidària, més democràtica i més lliure.

Entrades populars d'aquest blog

PERQUÈ RÚSSIA HA ATACAT UCRAÏNA?

I les víctimes dels que van matar els rojos??

4 de juliol de 1994