M'agrada la Festa Major de Terrassa


El model de la festa Major a mi personalment m'agrada. Tenim un “esquelet” molt consolidat, des del divendres a la tarda, amb la baixada del Drac, fins al dimecres a la nit, quan després del castell de focs es clou amb les havaneres acompanyades de rom cremat. 
Normalment les crítiques són pel concerts, però en gustos musicals tothom té les seves preferències. Ens agradi o no, només cal veure que a la majoria de concerts ja toquin Els Pets, la Xenoa, Dr.Prats o el Perales sempre han estat un gran èxit de públic. 
La Festa Major és un gran espai de festa per a tothom, on terrassencs i terrassenques compartim alegria i emocions sense cap incident destacable. La cultura popular catalana té una singular i cabdal rellevància, amb el fet casteller com a màxim exponent. Teatre i esports també tenen els seus actes. I la Festa també és un reflex de la societat terrassenca, multicultural i diversa, per això també hi trobem sevillanes, jotes i danses africanes. 
Fins i tot, fa uns anys, des de certs sectors polítics i juvenils es va voler crear una Festa Major jove i alternativa, i aquesta proposta "alternativa" ha quedat plenament consolidada com un espai més de la pròpia Festa Major. 
Durant sis dies existeix a Terrassa un pol d'integració i també un lloc d'aprenentatge d'altres cultures i només per això ja té una gran riquesa i la nostra Festa Major no té res a envejar a d'altres festes.

Entrades populars d'aquest blog

PERQUÈ RÚSSIA HA ATACAT UCRAÏNA?

I les víctimes dels que van matar els rojos??

4 de juliol de 1994